De liefde voor het fietsen zit ons Nederlanders, in de genen. De één fietst dagelijks heen en weer tussen huis en kantoor. Een ander fietst voor zijn of haar beroep, zoals een fietskoerier of een profwielrenner. Een derde stapt voor de lol op de pedalen, de ware liefhebber.

 

Maar dan is er ook nog een buitencategorie: mensen die drie of vier maanden fietsend verre bestemmingen bereiken en duizenden kilometers door onherbergzame en onbekende landen fietsen. Daar zijn geen fietspaden, laat staan knooppunten! Deze laatste categorie wordt elk jaar groter..Zij proberen met alleen een fiets en zo min mogelijk bagage de meest exotische bestemmingen te bereiken.

 

Wat  bezielt je om op de fiets de Sahara te doorkruisen? Ben je dan op zoek naar een heldenstatus of hoop je op een bepaalde ervaring? Ga je op een keer onbedoeld een wat langere fietstocht maken en ben je dan meteen verkocht?

 

Op de openingsavond van het nieuwe seizoen van ons KerkCafé Uithoorn kwam zo’n “wereldfietser” op bezoek: Theo Jorna uit Diemen. Hij fietste op diverse tochten duizenden kilometers door lege en afgelegen gebieden. Theo heeft ons daarover heel veel verteld en er prachtige dia's van laten zien.