Hoe kan je voorkomen dat je helemaal vastloopt door alle problemen die op je pad dreigen te komen? Hoe kan je meer ruimte maken voor mogelijkheden  in plaats van vast te blijven houden aan problemen?

Hoe kan je leren om je bewust te worden en te genieten van het hier en nu; je op een positieve manier bezig te houden met de dingen die nu op je afkomen?
Klopt het dat als je daar bewust ruimte voor maakt je ook beter opgewassen bent tegen mogelijke problemen in de toekomst? Ja dat klopt en Mindfulness is een van de methodes om je daarbij te helpen.
Door  bewust en aandachtig in het hier en nu te leven, wordt  het leven ook interessanter, levendiger en plezieriger.

Het KerkCaf√© van 1 april 2016 stond in het teken van  Mindfulness  en we maakten  er ook kennis  mee door middel van een paar oefeningen.

Deze interessante en leuke  avond werd verzorgd door Tineke de Roos. Zij is Mindfulness-trainer en gebruikt de techniek veel in haar werk als trainer/coach bij de VUmc academie van de Vrije Universiteit.

Aan de hand van verhelderdende cartoons, filmpjes en voorbeelden uit het dagelijks leven stonden we stil bij situaties waarin we onvoldoende ontvankelijk waren voor indrukken en gevoelens van dat moment. We waren op dat ogenblik niet met onze zintuigen attent op het hier en nu, maar vooral met ons brein bezig met voorafgaande taken of met dingen die nog moesten komen. Het kost ook vaak moeite om niet meteen een oordeel te hebben over wat er gebeurt, maar te accepteren dat het is zoals het is. Onze gedachten gaan maar al te gemakkelijk op weg in de bekende patronen. Er ontstond een levendige interactie tussen inleider en publiek. Ook tijdens de gezellige nazit bleek het onderwerp uit te nodigen tot uitwisseling van persoonlijke ervaringen en meningen.